آیتالله عبدالکریم عابدینی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین در جلسه تفسیر قرآن در شرح سوره مرسلات گفت: خدای متعال در آیات ۱۲، ۱۳، ۱۴ و ۱۵ سوره مرسلات میفرماید: «لِأَیِّ یَوْمٍ أُجِّلَتْ، لِیَوْمِ الْفَصْلِ، وَمَا أَدْرَاکَ مَا یَوْمُ الْفَصْلِ، وَیْلٌ یَوْمَئِذٍ لِلْمُکَذِّبِینَ»، یعنی برای چه روزی تعیین وقت شده است، برای روز داوری، و تو چه دانی که روز داوری چیست، آن روز وای بر تکذیبکنندگان.
در قرآن کریم و روایات برای روز قیامت اسامی مختلفی مانند یومالجمع و یومالفصل ذکر شده است، یومالجمع یعنی روزی که همه جمع میشوند و حضور دارند، یومالفصل یعنی آدمها در قیامت با هم فرق دارند، یک عده یک طور و یک عده طور دیگری هستند، توجه به این معنا که روز قیامت روز یومالجمع و یومالفصل است میتواند در روحیات و رفتار ما مؤثر باشد که بخواهیم خودمان را برای قیامت آماده کنیم.
خدای متعال در آیه ۸۷ سوره نساء میفرماید: «اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ لَیَجْمَعَنَّکُمْ إِلَی یَوْمِ الْقِیَامَةِ لَا رَیْبَ فِیهِ وَمَنْ أَصْدَقُ مِنَ اللَّهِ حَدِیثًا» چه کسی از خدا راستگوتر است، همه کلام خدا صدق است، خدایی که کلام او صدق است فرموده حتماً شما را برای روز قیامت جمع میکنیم.
خدای متعال در آیات ۴۷ تا ۵۰ سوره واقعه میفرماید: «وَکَانُوا یَقُولُونَ أَئِذَا مِتْنَا وَکُنَّا تُرَابًا وَعِظَامًا أَإِنَّا لَمَبْعُوثُون، أَوَآبَاؤُنَا الْأَوَّلُونَ، قُلْ إِنَّ الْأَوَّلِینَ وَالْآخِرِینَ، لَمَجْمُوعُونَ إِلَی مِیقَاتِ یَوْمٍ مَعْلُومٍ»، یعنی منکران قیامت مستمراً و دائماً اینطور صحبت میکنند که وقتی ما خاک شدیم و استخوانهای ما پوسید، آیا در قیامت دوباره بر میخیزیم؟ خدای متعال به فرستاده خود فرمان میدهد که به آنها بگو اولین و آخرین، همگی در وعدهگاه روز رستاخیز جمع میشوند، یعنی قیامت یومالجمع است.
نظر شما